Veľa ingrediencií obsiahnutých v spracovaných potravinách môžu mať extrémne toxický účinok na ľudské zdravie a môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy.
V dnešnom článku uvádzame prehľad niektorých najtoxickejších potravín, ktoré máte doma v kuchyni, bez toho aby ste o tom vlastne tušili.
1) Muškátový oriešok
Muškátový oriešok má halucinogéne účinky. Užitie 5,5 gramov môže spôsobiť silné kŕče a 8 gramov môže vyvolať záchvat. Stačí jeden muškátový oriešok denne a môže dôjsť k rozvinutí psychózy.
2) Rebarbora
Listy rebarbory sú nesmierne toxické, pretože sú plné kyseliny šťaveľovej, ktorá môže zapríčiniť tvorbu obličkových kameňov. Pri konzumácii menšieho množstva môže dôjsť k vážnym zdravotným problémom, ale konzumácia 5 kg tejto rastliny už môže mať smrteľné následky.
Článok pokračuje na ďalšej strane.