Urobte si domáce droždie. Také robili naše babičky

Rady a tipy

POSTUP
Zemiaky si najskôr dáme variť, nemusíme ich ani lúpať. Keď sú mäkké, odstavíme a necháme vychladnúť. Ošúpeme, v miske pretlačíme a pridáme trošku vody, aby nám vznikla hustá kaša. Kto chce, môže aj mixovať.

Z cukru si uvaríme horúci sirup, pozor, nie karamel. Pridáme k nemu trošku vody, aby nebol hustý. Varíme len pokiaľ nie je hmota tekutá a priesvitná. Cukor pridáme k zemiakom a dobre premiešame.

Dáme vykysnúť na teplé miesto. Po asi 30 minútach pridávame pivo a premiešame.

Na teplom mieste, pokojne aj v izbe necháme 24 hodín odstáť. Potom používame ako klasické droždie, zvyšok necháme v chladničke, ale snažíme sa čo najskôr zužitkovať.

zdroj: woman.tiscali