Táto zapekaná krkovička si získa aj tých najnáročnejších gurmánov. Takú ste ešte nejedli!

Rady a tipy

Postup:

Z oleja, gulášového korenia, medu a piva urobíme marinádu. Na plech uložíme zemiaky a potrieme tenkou vrstvou marinády. Zvyšnú využijeme k mäsu. Cibuľu nakrájame na kolieska a položíme na zemiaky. To isté urobíme aj so slaninou.

Navrch položíme marinovanou krkovičku.

Celý proces opakujeme a ukladáme jednu vrstvu za druhou.

Prikryjeme hliníkovou fóliou a rúru vyhrejeme na 200 ° C. Pečieme 50-60 minút.

Pripravíme omáčku. Zmiešame smotanu, pretlačený cesnak a obľúbené korenie podľa chuti.

Niekoľko minút pred koncom pečenia omáčkou polejeme mäso. Vložíme do rúry a pečieme dozlatova.

Dobrú chuť.