Zamestnanci spoločnosti nemôžu fyzicky triediť tony koreňov nazbieraných bagrom a lisujú ich spolu s cicavcami. Srsť, kosti i labky sa odstraňujú až po ukončení tohto procesu
Tmavá farba nápoja maskuje prítomnosť krvi a žalúdočného obsahu myší v tekutine. Výrobok je samozrejme dezinfikovaný pomocou škodlivých chemických zlúčenín. Počas dlhých rokov práce zamestnanec, ktorý tieto skutočnosti uviedol, nikdy tento nápoj nepil.
Vedci (z Washingtonu) rozložili jednu z ingrediencií Coly na komponenty:
Karamel – je chemická zmes cukru, amoniaku a sulfidov, ktoré sa získavajú za vysokého tlaku a vysokej teploty. Používanie tejto náhrady cukru môže vyvolať ochorenie pečene, pľúc, štítnej žľazy a / alebo leukémiu.
Sóda sa vyrába za prítomnosti amoniaku, ktorý je základom tajné prísady s kódovým označením „7 x“
Karmín nie je certifikovaný, čo je dôvod, prečo sa Coca-Cola nevyrába v rade rozvinutých krajín.
Reakcia organizmu na Coca-Colu:
Za 10 minút – Telo dostane šok v podobe 10 čajových lyžičiek cukru, ktoré tvoria dennú normu. Nevyvoláva zvracanie, pretože tomu bráni kyselina fosforečná, ktorá je tiež súčasťou.
Za 20 minút- Nasleduje zvýšenie hladiny inzulínu v krvi. Vaša pečeň mení cukor na tuk.
Za 40 minút – Zreničky sa rozširujú, pretože ste dostali ohromné množstvo kofeínu. Tlak sa zvyšuje, pretože pečeň zvyšujú uvoľňovanie cukru do krvi. Súčasne sú blokované adenozinové receptory a mizne ospalosť.
Za 45 minút – Zvyšuje sa produkcia hormónu dopamínu, ktorý stimuluje centrum rozkoše v mozgu. Približne na tomto princípe pôsobí heroín.
Za 60 minút – Zrýchľuje sa metabolizmus a zvyšuje sa vylučovanie vápnika (močom).
Za 70-80 minút – Močom sa vylučuje vápnik, zinok, horčík, sodík, voda a elektrolyt.
Za 90 minút – Všetka voda obsiahnutá v nápoji sa vylučuje močom a človek sa stáva podráždený alebo pasívny.
V zložení Coly je tiež kyselina ortofosforečná. Hodnota pH tejto účinnej zložky je 2,8, preto sa pri preprave koncentrátu používajú špeciálne automobily na prevoz vysoko korozívnych materiálov.
Škodlivé látky v Coca-Cole:
Aqua carbonated – sóda, stimuluje žalúdočnú sekréciu a zvyšuje kyslosť žalúdočných štiav. Vyvoláva zvýšené nadúvanie.
E952 Kyselina cyklámovej. Cyklamát je náhradou cukru, syntetický materiál, ktorý je viac ako 200-krát sladší ako skutočný výrobok. Karcinogén vyvolávajúce rakovinu.
E150d Amoniak-sulfitový proces – toto farbivo je cukor prepálený pri vysokých teplotách, často s prídavkom chemických činidiel.
E950 Acesulfám draselný – nevhodný pre deti a tehotné ženy. Obsahuje dimetyléter (zhoršuje funkciu srdca) a kyselinu aspargovou (vyvoláva a podnecuje závislosť).
E951 Aspartam – v teplej sóde sa aspartám premieňa na formaldehyd, nebezpečný karcinogén, ktorý môže vyvolávať bolesti hlavy, nevoľnosti, búšenie srdca, záchvaty, úzkosť alebo vyprovokovať nádor. Syntetický cukor je chemicky nestabilný a môže sa rozložiť na metanol (5 ml môže privodiť smrť optického nervu) a fenylalanín.
338 Kyselina ortofosforečná – je vznetlivá a výbušná. Môže dráždiť oči alebo pokožku. Bráni vstrebávaniu železa a vápnika v tele, čo vedie k zhoršeniu vlastností kostného tkaniva.
Е211 Benzoan sodný – je to expektorans používaný na konzerváciu potravín ako baktericídne a / alebo protiplesňová látka. Lekári ho zakazujú osobám trpiacim astmou alebo citlivým na aspirín. Poškodzuje ľudskú DNA, čo potvrdzujú vedci na Sheffieldskej univerzite (Anglicko).
Coca-Cola je teda naozaj výbušná zmes, ktorá môže viesť až k zmene nálady. Je však na vás, aby ste sa správne rozhodli, čo sa k vám blíži v osvetlených kamiónoch – sviatočné pocit alebo zdravotné problémy.
Čo si o tom myslíte vy? Napíšte to do komentárov a zdieľajte príspevok všetkým svojim priateľom!
ZDROJ: en.wikipedia.orgyoutube.comyoutube.comhuffingtonpost.ca