PRÍPRAVA :
- Predhrejte rúru na 200 °C. Cesto vyvaľkajte na dva pláty 20 x 30 cm alebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o hrúbke 4–5 mm. Plech vypláchnite studenou vodou (cesto sa tak lepšie nafúkne a dobre listuje), preneste naň pláty a prepichajte ich vidličkou. Pečte asi 20 minút dozlatista a nechajte vychladnúť na plechu.
- Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvarte puding. Miešajte do vychladnutia, prípadné hrudky rozšľahajte elektrickým mixérom. Potom doň postupne zašľahajte kúsky zmäknutého masla, cukor a vyšľahajte hladký krém (pozri Tipy & triky).
- Krémom potrite polovicu upečených plátov a prekryte zvyšnými. Zaťažte doskou a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Na polevu trite preosiaty práškový cukor s horúcou vodou, citrónovou šťavou a rumom dohladka. Pripravený zákusok potrite džemom, potom ľadovou polevou a až po úplnom stuhnutí nakrájajte na rezy.
TIPY & TRIKY
Aby sa na pudingu neurobila pri chladnutí šupka, buď ho miešajte, posypte vrstvou cukru, alebo prikryte fóliou. Tuhý puding poriadne rozšľahajte.


Stránky: 1 2