Langoš je chutný a tradičný pokrm, ktorý má svoje korene v maďarskej kuchyni. V súčasnosti je obľúbený nielen na Slovensku a v Maďarsku, ale aj v mnohých ďalších krajinách strednej a východnej Európy.
Pôvod langoša sa datuje do obdobia, keď sa chlieb ešte piekol v hlinených peciach. Zvyšné kúsky cesta, ktoré sa už nedali použiť na veľké chleby, sa často vyprážali a podávali ako rýchle jedlo. Názov „langoš“ pochádza z maďarského slova „láng“, čo znamená plameň, odkazujúc na spôsob, akým sa kedysi piekol.
Langoše majú byť správne veľké, guľaté a nafúknuté. Ak ich pripravíte podľa nášho dnešného fantastického receptu , upečiete ich v správne rozpálenom oleji, pridáte kyslú smotanu a tvrdý syr, budú Vaše chuťové bunky v siedmom nebi.
Tešíte sa ? 🙂
Určite ich musíte vyskúšať.
Článok pokračuje na ďalšej strane.