Jednou z najužitočnejších druhov zeleniny pre pečeň je repa, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok.
Keďže je naša pečeň jedným z našich najdôležitejších orgánov, je vhodné venovať jej maximálnu pozornosť, aby správne fungovala a bola zdravá.
Ak naša pečeň nefunguje dobre, nebude schopná odfiltrovať toxíny a časom budeme musieť čeliť rôznym chorobám.
Repa obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínu B.
Repa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje činnosť pečene.
Pravidelné konzumovanie šťavy z repy môže výrazne spomaliť progres chronického ochorenia pečene. Cvikla môže byť tiež veľmi účinná pri stukovatení pečene.
Pripravte si čerstvú cviklovú šťavu a jedzte ju pravidelne!
Článok pokračuje na ďalšej strane.