Kto by nemal rád lososa? Táto populárna ryba si získava stále väčšiu obľubu. Mnoho ľudí však o nej vie veľmi málo. Dnes vám prinášame zaujímavé informácie, ktoré by sa vám rozhodne mohli hodiť…
Skôr ako sa pustíte do konzumácie tejto pochúťky, prečítajte si, čo všetko mäso lososa obsahuje. Dnešný rybolov má málo spoločného s tradičným rybolovom. Znečistenie životného prostredia a genetickej modifikácie chovaných rýb premenili zdravé a nebezpečné mäso na jed.
“V intenzívnom poľnohospodárstve a globálnom znečistení sa z rybieho mäsa, ktoré jeme, stala smrtiaca chemická zmes.” Kurt Oddekalv, uznávaný nórsky ekologický aktivista verí, že chov lososov je katastrofou pre životné prostredie a ľudské zdravie.
Prečo je to tak? Čítajte ďalej…
Článok pokračuje na ďalšej strane.